tiistai 7. helmikuuta 2012

Äiti meidän joka olet taivaassa


Astronautilta kysyttiin, oliko hän löytänyt avaruudesta Jumalaa. Astronautti nyökkäsi myöntävästi.
- Millainen hän on? kysyivät uteliaat.
- She is black, vastasi astronautti.

Länsimainen taide kuvaa Jumalan usein valkoihoiseksi iäkkääksi mieheksi. Harmaat hiukset ja parta kuuluvat useinmiten kuvaan. Mutta onko Jumalalla todella keho ja sukupuoli? Kuinka konkreettiseksi Jumala todella ajatellaan.

Mitä mieltä sinä olet? Voisiko isä meidän rukouksen halutessaan lausua myös äiti meidän rukouksena? Onko Jumalalla sukupuoli ja ihonväri, keho?

7 kommenttia:

 1. No jos haluaa, voi isä meidän rukouksen lukea myös äiti meidän rukouksena. Ajatus siitä, että Jumala olisi vanha parrakas äijä ei juuri kiehdo meikäläistä. Ihan yhtä hyvin Jumala, mikäli hän nyt on olemassa, voi olla nainen. Tuntuu, että käsitys Jumalasta on melko stereotypinen: yleensä arvovaltaiset, viisaat henkilöt ovat ihmisten mielessä vanhoja parrakkaita miehiä (muitakin vaihtoehtoja viisaalle miehelle kyllä on kuin tuo kuvaus jonka annoin).
  - Sahara

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on tapa kysymys, tottakai voi sanoa äiti meidän rukouksena, mutta ihmiset on aivopesty, että Jumala on mies. Yhtä hyvin hän voi olla nainen, mutta itse uskon Jumalan olevan mies ja mitä kehoon ja ihonväriin tulee niin siitä en ole varma.

   -RäHiNä666

   Poista
 2. Mielestäni kuka vain voi sanoa mitä vain Jumalasta.Jumala on juuri sellainen kuin jokainen hänet ajattelee.Mies vaiko nainen? Ketään ei voi sanoa vääräuskoiseksi kun kerran ei ole mitään todisteita mikä viittaisi mihinkään.Kun ihmiset ovat kauan sitten alkaneet miettiä minkälainen Jumala oikeasti on niin suurta osaa on miellyttänyt ajatus siitä että hän on kiltti vanhahtavan näköinen vaalea mies.Jos minulta kysytään minkälainen Jumala on omasta mielestäni,niin itse näen hänet suurena voimana jolla ei ole mitään olomuotoa.Tämä suuri näkymätön maailmanlaajuinen voima niin kuin moni sanoo.
  Jokaisella on siis oikeesti ajatella Jumalasta ihan miten itse tykkää.Ei ole mitään yhtä varmaa näkemystä.

  -N4ughtyDog

  VastaaPoista
 3. Itse en ajattele Jumalaa konkreettisena asiana, vaam eräänlaisena henkiolentona joka vaikuttaa kaikkialla. Jokaisella ihmisellä on oikeus ajatella Jumalan sellaisena kuin itse sen haluaa olevan. Eli Jumalan saa ajatella olevan minkälainen tahansa oman mieltymyksensä mukaan. Jostain on vain tullut se, että Jumalan ajatellaan olevan mies.

  -Royal

  VastaaPoista
 4. Jumala on henkilö, jota kukaan ei ole eläessään nähnyt. Jokainen voi hänet kuvitella millaiseksi ikinä haluukaan. Jumala on kaikkitietävä, kaiken näkevä ja hänen vaikutuksensa näkyy kaikkialla. Onhan hän luonut maailmankin. Jumalan on jo satoja vuosia sanottu olevan mies. Siitä ei kuitenkaan ole olemassa mitään todisteita. Itse uskon hänen olevansa mies puolinen, mutta mielestäni se on ihan toissijainen asia. Hän on kuitenkin luonut maailmankaikkeuden ja sitä kautta elämän. Jumala on juuri sen näköinen, minkä lainen hänen kuvitellaan olevan. Toisille hän on mies, toisille nainen, toisille vaaleaihoinen, toisille tummaihoinen. Jotkut kuitenkin pitävät häntä kaikkialla olevana henkenä. Jokaisella on oikeus ajatella hänet juuri sellaisena kuin itse haluaa.

  -trust

  VastaaPoista
 5. Jumalaa ei mielestäni voi kuvitella parrakkaaksi ja iäkkääksi valkoihoiseksi mieheksi, kukaan ei ole häntä nähnyt eikä kukaan voi todistaa että jumala olisi ylpäätään olemassa. Ja kun mietitään muita uskonontoja, jumala kuvataan eri tavoin ja itse henkilökohtaisesti en halua olettaa yhdenkään uskonnon olevan väärässä tai oikessa. - Piisamirotta

  VastaaPoista
 6. En itse osaa ajatella Jumalaa konkreettisena siksi, koska kukaan ei koskaan Jumalaa ole nähnyt eikä siten kukaan voi todistaa että onko Jumala mies vaiko nainen. Mieleeni tulee sanasta Jumala vain suuri voima, joka hallitsee maailmankaikkeutta.

  -EK

  VastaaPoista