tiistai 7. helmikuuta 2012

Enkeleitä onko heitä?


Enkeli ymmärretään yleensä taivaalliseksi henkiolennoksi, joka avustaa Jumalaa. Raamatussa enkelit tuovat Jumalalta viestejä, mutta myös suojelevat ihmisiä tai käyvät sotaa paholaista vastaan.

Erityisen suosituksi on tullut ajatus suojelusenkeleistä. 1200 –luvulla elänyt kuuluisa teologi Tuomas Akvinolainen ajatteli, että jokainen ihminen saa syntyessään oman suojelusenkelin, mutta vasta kasteessa hänelle annetaan täydet toimintavaltuudet.

Enkeli on varsin helppo tulkita myös psykologisesti. Lapsi tarvitsee paljon turvaa ja vanhemmat eivät ole aina suojelemassa. Tästä syystä ajatus suojelusenkelistä on kovin lohduttava.

Niin tai näin, enkelin idea on suosittu ja rakastettu. Enkelinkuvia on lukemattomissa pienissä tauluissa, kiiltokuvissa ja koristeissa. 

Mitä sinä tuumit? Mistä ihmiset puhuvat, kun he puhuvat enkeleistä? 

5 kommenttia:

 1. Enkeli on ihmisten päihin syntynyt ajatus ajatus,varsinkin silloin kun ihminen on yksin tai jossain vaaratilanteessa niin ajatus omasta suojelusenkelistä auttaa ymmärtämään henkilön tämän hetkisen tilanteen.Kuka nyt haluaisi tuntea olevansa yksin vaikeina aikoina? Ja usein jos
  ihminen kokee jotain kauheaa esim. auto-onnettomuuden hän haluaa jotenkin selittää itselleen miksi hän selvisi.Helpoin ajatus on tällöin että oma suojelusenkeli oli vain tekemässä hommiaan.

  Mielestäni enkelit ovat siis pötypuhetta.ihmiset vain ovat luoneet enkeli ajatuksen selvitäkseen arjesta ja selittääkseen outoja tapahtumia.

  -N4ughtyDog

  VastaaPoista
 2. Enkeleistä puhuttaessa ihmiset kuvittelevat, että jokin yliluonnollinen, itseä suurempi voima on halunnut suojella. Kyseessä ei välttämättä tarvitse olla mitään yliluonnollista vaan kyseessä saattaa myös olla sattumaa. Mutta sattumaakin voidaan tulkita ja senkin saatetaan ajatella olevan suojeleva voima. Ihmiset haluavat selitellä tapahtumia ja etsiä syitä ja motiiveja tapahtuneelle. Esimerkiksi ihme pelastumisia selitellään usein enkeleiden kautta.
  http://www.youtube.com/watch?v=_MHLsDPM654
  Enkeleihin liitetään usein pelastavia ominaisuuksia, joten on vaikea uskoa että Aki Sirkesalon kohtaloon olisi puuttunut enkeli.

  VastaaPoista
 3. Mielestäni enkelit ovat harhakuvitelmaa. Enkeleistä ei löydy tieteellistä todistetta vaan vain kokemuksia, joita ihmiset ovat kokeneet. Jos enkeli toimisi suojelusenkelinä, niin miksi silti pienet lapset kuolevat sairauteen tai kuolevat onnettomuudessa? Esim. jos humalainen ajaa autoa ja törmää toiseen autoon, jossa on pieni lapsi ja lapsi menehtyy. Tästä herää ajatus, miksi humalainen selviää hengissä ja hänen enkelinsä suojelee häntä, mutta pienen lapsen enkeli ei suojele ja antaa lapsen kuolla? Olen siis samaa mieltä kirjoittajan N4ughtyDog kanssa, että enkelit ovat harhakuvitelmaa ja niiden avulla voidaan selittää ihmeellisiä asioita. Tuomas Akvinolainen ajatteli, että jokainen saa syntyessään oman suojelusenkelin ja kasteessa enkeli saa täydet toimintavalmiudet. Kasteessa lapselle annetaan nimi ja hänestä tulee kotiseurakunnan jäsen. Saavatko he suojelusenkelin, jotka eivät kuulu kirkkoon ja saavat nimen mimenantojuhlassa?

  -pohtija

  VastaaPoista