sunnuntai 18. maaliskuuta 2012

Avioeron etiikka


Otapa kantaa: onko turhia tai moraalisesti vääriä avioeroja? Jos on niin, millä perusteella.
Entä millaisia kysymyksiä liittyy avioeron toteuttamiseen? Onko mahdollista erota ystävinä? Millaisia kyseenalaisia kostotoimia eroavat puolisot saattavat tehdä toisilleen?

Kommentoithan torstai 29.3. mennessä.

11 kommenttia:

 1. Näistä kyseenalaisista kostotoimista tiedän tapauksen, jossa toinen puoliso on käynyt toisen työpaikalla haukkumassa entistä puolisoaan ja vaatimassa tämän erottamista. Lisäksi usein kostetaan lasten kautta, esim. kieltämällä tapaamiset.
  MJMZ

  VastaaPoista
 2. Turhia eroja tuskin on kovin paljoa. Jos molemmat osapuolet ovat sitä mieltä, että avioero on paras vaihtoehto, ei sitä kovinkaan turhaksi voi sanoa - olivat eron syyt sitten mitkä tahansa. Moraalisesti väärin ero olisi esimerkiksi siinä tapauksessa, että tietää aviopuolisonsa kuolevan pian. Olisi todella julmaa hylätä rakkaansa juuri silloin, kun hän tarvitsee eniten tukea.

  Mielestäni on mahdollista erota ystävinä. Molempien osapuolien täytyy vain oikeasti haluta sitä ja kummankin täytyy jatkaa eteenpäin elämässään. Jos toinen on vielä aivan rakastunut, ei ystävyydestä tule juuri mitään. Joskus on kuitenkin vain pakko edes yrittää olla ystäviä, esimerkiksi jos pariskunnalla on yhteisiä lapsia.

  - Anonymous

  VastaaPoista
 3. Mielestäni ei ole turhia tai moraalisesti vääriä avioeroja. Tiedän tapauksen, jossa on erottu ystävinä ja he ovat edelleen toistensa kanssa tekemisissä. Useimmissa tapauksissa vaikeaa voi olla erota ystävinä. Kostotoiminta saattaa olla esimerkiksi sellaista, että häiriköi toisen elämää eikä jätä rauhaan.

  -pohtija

  VastaaPoista
 4. Turhia avioeroja ei varmaan ole kovin paljoa. Yleensä avioero on myös yhteinen päätös. Eroaminen ystävinä on myös mahdollista. Kostoina voi esim. olla pahan puhuminen selän takana yhteisille ystäville, ei saa nähdä omia lapsiaan, voi rikkoa toisen omaisuutta jne.

  -Royal

  VastaaPoista
 5. Turhia avioeroja ei taida olla juuri ollenkaan.Mielestäni on mahdollista erota ystävinä ja jos ystävinä erotaan niin siihen ei ainakaan pitäisi liittyä mitään kostotoimia toista kohtaan.Eri asia on taas,jos eron on riitaisa,jolloin kostotoimina voi olla esim. häiriköinti ja jne.
  -Demi

  VastaaPoista
 6. Jos astuu avioliittoon vain sen takia että tuleva aviopuoliso on rikas ja erotessaan saa rahaa, avioero on moraalisesti väärä, kuten oli avioliittokin. Kun on luvattu rakastaa myötä- ja vastoinkäymisissä on väärin erota jos on vähän rankkaa eikä jaksa yrittää ratkaista ongelmia.
  Jos aviopari päättää erota on mahdollista pysyä ystävinä. Tämä voi johtua mahdollisista lapsista tai jos pari on mennyt vääristä syistä avioon ja tulevat mielestään paremmin juttuun ystävinä.

  -Mylwin

  VastaaPoista
 7. Avioliitto tapahtuu nykyään niin hirveän pienistä asioista. Monesti avioero on herkässä jo yhden rajun riidan yhteydessä. Jos ihmiset olisivat kärsivällisempiä ja jaksaisivat odottaa ja sitten puhua asioista lisää ei luultavasti tulisi niin monia avioeroja.

  -Kalle M.

  VastaaPoista
 8. Jos ihmiset ylipäätään hakevat avioeroa, niin se tulisi panna käytäntöön niin etteivät sivulliset osapuolet kärsi, kuten esimerkiksi heidän lapsensa. Mielestäni jos menee avioon jonkun kanssa, niin sitä pitää miettiä niinkauan että on varma asiasta eikä tee "hätiköityjä" päätöksiä, että pystyy elämään kumppaninsa kanssa loppuelämänsä. seurakset kuitenkin huonossa liitossa voi koitua pariskunnan hyvän elämän ja mielenterveyden kohtaloksi.

  -Kekkkonen

  VastaaPoista
 9. Jos menee naimisiin oikeista syistä, niin tuskin avioeroa tarvittaisiin. Jos syyt ovat vääriä esim. toinen havittelee rahoja tai muita hyötyjä on se silloin moraalisesti väärin. Mielestäni on mahdollista erota ystävinä ja se olisi suotavaakin jos parilla on lapsia.
  kk1

  VastaaPoista
 10. Moraalisesti väärin eroaminen olisi mielestäni se, että toinen puoliso pettäisi puolisoaan, ja pettäjä syyttäisi siitä petettyä. Myös rahan perässä solmitut avioliitot ovat mielestäni vääriä, sillä avioliitto pitäisi rakentaa naisen ja miehen välisen rakkauden, ei rahan takia.
  Eroaminen ystävinä on mahdollista, jos rakkaus vain loppuu eikä kumpikaan tunne toista kohtaa enään mitään syvempää. Eroaminen ystävinä olisi varsin suotavaa, jos avioparilla on jo lapsia, että heidän kärsimys vanhempien erosta olisi mahdollisimman pieni.

  VastaaPoista
 11. Oletko siellä etsimässä lainan joko aloittaa liiketoiminnan tai maksaa laskujaan? Tässä tulevat yksi tunnettu aito yritys, joka on valmis lopettamaan taloudellisia ongelmia, tarjoamme kaikenlaisia ​​lainan korko 3% ja saada lisätietoja meiltä miten hankkia lainaa pääsette meidän yritys sähköpostiosoite (genuineloanservices@outlook.com)

  VastaaPoista