keskiviikko 7. maaliskuuta 2012

Voiko rakkauteen käskeä?Kristillisen etiikan ytimeen kuuluu rakkauden kaksoiskäsky: rakasta Jumalaa yli kaiken ja lähimmäistä kuin itseäsi. Kristillisessä avioliitossa luvataan rakastaa puolisoa niin myötä- kuin vastamäessä.

Jos rakkaus on voimakas intohimoinen tunne, voiko sitä vaatia. Eikö rakkaus tunteena ole oikukas ja ihmisen tahdon tavoittamattomissa. Mitä kristillinen rakkaus siis on?

Onko se tunne?
Vai onko rakkaus asenne, ajatus, tai ajatusleikki, joka auttaa löytämään oikean teon: tee tekoja, joita rakastava ihminen tekisi.
Vai onko rakkaus tahdon asia, halua suhtautua toiseen rakastavasti.
Vai onko rakkaus jonkinlainen eri elämänvaiheissa muuttuva yhdistelmä näistä kaikista?
Vai jotain ihan muuta.
Eli – mitä rakkaus on?
Laitathan kommenttisi ennen 23.3.

5 kommenttia:

 1. Rakkaus on voimakas tunne, joka sisältää intohimoa, läheisyyttä ja toisen ja itsensä hyväksymistä. Rakkautta on erilaisia. Vanhempien rakkaus lapseen / lapsen rakkaus vanhempiin, puolisoiden välinen rakkaus ja ystävien välinen rakkaus suhde. Vanhemmat pystyvät antamaan suuriakin tekoja anteeksi, jos ystävyys on todellista kestää se kaiken, kun taas puolisoiden välinen rakkaus ei välttämättä kestä toisen pettämistä tai väkivaltaa suhteessa. Kristillisestä rakkaudesta kerrotaan että ilman rakkautta, lopulta mikään ei ole mitään. Ei pysty kokemaan suuria asioita ilman ihmistä jota rakastaa ja jonka kanssa voi sen kokea.

  http://klubi.kaalimato.com/fi/Mit%C3%A4+Rakkaus+on%3F_i_page_level3_yleis_1260522789398_33

  nim. Tohelo

  VastaaPoista
 2. Rakkaus on syvä kiintymyksen tunne johonkin, useimmiten toiseen henkilöön. Se on myös uskon tärkein perusta. Se on suurta tunnetta,joka saa/voi saada tuntemaan itsensä onnelliseksi ja tärkeäksi.

  - RäHiNä666

  VastaaPoista
 3. "Aitoa" intohimoista rakkautta ei voi vaatia keltään, se tulee jos se tulee, ei sitä voi pakottaa. Mielestäni kristillinen rakkaus on sitä, että kohtelee lähimmäisiään ja muitakin kohteliaasti ja hyvin ja on valmis auttamaan heitä jos he apua tarvitsevat.

  Pyysetä

  VastaaPoista
 4. Kristillinen rakkaus tarkoittaa mielestäni juuri sitä ''tee toisille niinkuin toivoisit itsellesi tekevän''. Myös toisesta huolehtiminen, toisen kuunteleminen sekä toisen ihmisen hyväksyminen sellaisena kuin hän on lähimmäisenrakkautta, mistä kristinuskossa puhutaan. Nämä toteutuvat myös ihmisten välisessä rakkaudessa, mutta siihen lisätään vielä syvä kiintymys.

  -EK

  VastaaPoista
 5. Rakkaus on syvä kiintymyksen tunne johonkin. Aito rakkaus ei ole käskettävissä, se vain tapahtuu. Kristillinen rakkaus on lähimmäisen rakastamista ja muista huolehtimista.

  -Aleksi N

  VastaaPoista