keskiviikko 14. maaliskuuta 2012

Ketä pitäisi auttaa?


Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Päivi Räsänen ehdotti taannoin, että Suomen pitäisi suosia pakolaispolitiikassa vainottuja kristittyjä. Perusteeksi hän sanoi, että krisitityt sopeutuisivat paremmin suomalaiseen yhteiskuntaan kuin monet muut.

Otapa kantaa - oletko Päivi Räsäsen kanssa samaa mieltä vai eri mieltä. Miten perustelet?

Entä onko suomalaisilla ensisijainen velvollisuus auttaa muita suomalaisia? Vai onko meillä pikemmin ensisijainen velvollisuus auttaa heitä, joiden hätä on suurin? Muista perustella.

Ja kommentoithan ennen 23.3.

7 kommenttia:

 1. Mielestäni ensisijaisesti pitäisi auttaa suomen kansalaisia. Pakolaispolitiikassa ainoastaan kristittyjen suosiminen olisi jonkinlaista rasismia koska ainahan sanotaan että suomessakin on uskonnon ja mielipiteen vapaus. Ja eikös ihmisten auttaminen ole tärkeä osa kristillisyyttä vai onko Punainen Ristikin täyttä huuhaata?
  -Bandida

  VastaaPoista
 2. Olen Räsäsen kanssa ehdottomasti eri mieltä. Jos maahan otetaan pakolaisia, emme voi luokitella heitä sen mukaan, ovatko he kristittyjä vai ei. Sehän vasta rasistiselta kuulostaa! Kaikille apua tarvitseville täytyy antaa mahdollisuus parempaan tulevaisuuteen, olivat he kristittyjä, muslimeita tai johonkin muuhun uskontoon kuuluvia.

  Hyvä tavoite olisi tietenkin auttaa ensisijassa Suomen kansalaisia. Suomessa on yhtä lailla ongelmia, kuten vaikka syrjäytyminen. Silti emme saa unohtaa heitä, joilla hätä on suurin.

  ~Sahara

  VastaaPoista
 3. Olen eri mieltä, koska enemmän meidän pitäisi auttaa omia syrjäytyneitä kansalaisiamme, koska he eivät ole sopeutuneet suomaiseen yhteiskuntaa kunnolla. Siis eniten pitäisi auttaa niitä, jotka tarvitsevt sitä.

  - RäHiNä666

  VastaaPoista
 4. En ole Räsäsen kanssa samaa mieltä. Ei olisi oikein että Suomi alkaisi uskonnon perusteella valkata pakolaisista vainottuja kristittyjä. Jos muut maatkin tekisivät näin niin maailmasta tulisi epäoikeudenmukainen ja rasistinen.

  Mielestäni suomalaisten kuuluu auttaa vakavimmissa tapauksissa eniten hätää kärsiviä ihmisiä ensisijaisesti. Jos jossain maassa tulee vaikka jokin kauhea sota ja verilöyly niin Suomen kuuluu osallistua auttamiseen. Muissa tapauksissa Suomen kuuluu ensisijaisesti auttaa omia kansalaisiaan eli esimerkiksi köyhiä tai vaikka syrjäytyineitä.

  - Tähti

  VastaaPoista
 5. Suomalaisten pitää auttaa ensisijaisesti suomalaisia. Pakolaisella saa olla kyllä muukin uskonto kuin kristinusko, koska emme voi lajitella ihmisiä vakaumuksen mukaan eli olen siis eri mieltä Räsäsen kanssa.

  -pohtija

  VastaaPoista
 6. Suomalaisilla on ensisijainen velvollisuus auttaa muita suomalaisia. Kun omat asiat on kunnossa on hyvä auttaa toisia avun tarvitsevia.
  kk1

  VastaaPoista
 7. Mielestäni meidän tulisi hoitaa ensin oman kansamme hyvinvointi kuntoon ennenkun voimme huolehtia muista. Räsäsen ehdotus on aivan absurdi sekä kehottaa ihmisten syrjintään uskontojen perusteella.

  -Aleksi N

  VastaaPoista