maanantai 19. maaliskuuta 2012

Pitääkö kaikkea julkaista?


Olet päätoimittaja ja saat tietoosi herkullisen juorun ministeritason poliitikon seksihölmöilyistä. Juttu möisi lehteä ja toisi sinulle kunniaa. Laitat huippureportterisi tutkimaan asiaa. Hän saa selville, että kyse ei ole vain juorusta, tieto pitää paikkansa.

Ministeri on hoitanut työnsä ministerinä hyvin. Hänen seksihölmöilynsä ei ollut lainvastainen, mutta se kertoi huonosta harkintakyvystä ja paljasti, ettei ministeri ole uskollinen kumppanilleen. Jutun paljastaminen tuottaa tuskaa ministerin perheelle ja saattaa vaarantaa hänen uransa.

Julkaisisitko jutun? Muista perustella.

Kommentoithan 29.3. mennessä

18 kommenttia:

 1. en, koska se on hänen yksityisasiansa ja jokainen voi töppäillä välillä eikä siitä kuuluu tehdä isoa numeroa. Ihminen on erehtyväinen

  - RäHiNä666

  VastaaPoista
 2. En paljastaisi asiaa, koska se yksinkertaisesti ei kuulu kenellekään muulle kuin poliitikolle lähipiireineen. Hoiti henkilö työnsä hyvin tai ei, se ei vain ole hyvän maun mukaista julkaista moista juttua. Lisäksi jokaisella pitää saada olla yksityisyytensä.

  ~ Sahara

  VastaaPoista
 3. En paljastaisi asiaa, koska asia on ministerin yksityisasia. Asiaan ei vaikuttaisi mitenkään se miten ministeri on työnsä hoitanut.

  - ÄIJJÄ

  VastaaPoista
 4. En julkaisisi juttua, koska minusta se on hänen oma asiansa mitä hän tekee töiden ulkopuolella. Jos jutun julkaisisi, niin se huonontaisi hänen mainettaan, vaikka hän on hoitanut työnsä moitteettomasti.

  -Demi

  VastaaPoista
 5. En julkaisisi, koska mielestäni julkkisten (ministerit,laulajat,urheilijat,näyttelijät yms.) yksityiselämästä ei pitäisi julkaista negatiivisia juttuja. Negatiiviset jutut kyllä myisivät lehteä paremmin kuin positiiviset jutut. Jutun julkaiseminen voi myös heikentää ministerin työtä ja aihettaa pahaa mieltä ministerin perheelle.

  -pohtija

  VastaaPoista
 6. En myöskään julkaisi juttua samoista syistä kuin edellä on mainittu sillä se ei vain kuulu kenellekkään muulle ja juttu loukkaisi henkilön yksityisyyttä ja samalla aiheuttaisi pahaa mieltä myös perheelle ja ehkä myös joitain ongelmia (lisää juoruja joiden paikkansa pitävyydestä ei voi olla varma). En myöskään haluaisi aiheuttaa kenellekkään potkuja tuollaisen jutun takia tai aiheuttaa hänelle huonoa mainetta. Joten jättäisin jutun julkaisematta,vaikka itse saisinkin hyvää mainetta.

  -leppis-

  VastaaPoista
 7. Jutun julkaiseminen toisi haittaa ministerin perheelle ja hänen uralleen, mutta toisaalta hänen perheensä saisi samalla tietää totuuden (epämieluisalla tavalla). Jättäisin jutun silti julkaisematta, koska siitä olisi liikaa haittaa muille. Olisi parempi olla aiheuttamatta niin suurta mielipahaa muille ihmisille.

  - Tähti

  VastaaPoista
 8. En julkaisisi juorua, sillä siitä olisi todella paljon harmia ja häpeää ministerin perheelle varsinkin, jos kyseessä olisi jokin juorulehti missä juttu julkaistaisiin. Minusta kuitenkin perheellä tai ainakin ministerin vaimolla olisi oikeus tietää totuus. Tälläiset asiat kuitenkin kuuluvat minusta asianosaisten itsensä selvitettäviksi, eikä koko kansalle levitettäviksi.

  -Chelsea Grin

  VastaaPoista
 9. En julkaisisi, sillä hänen yksityiselämänsä ei saisi mennä pilalle julkisuuden takia. Perhesuhteet kärsisivät ja tulisi muitakin ongelmia. Vaimokin saisi tietää pettämisestä väärällä tavalla, henkilön tulisi kertoa se ihan itse. Negatiivinen uutinen ei toisi henkilölle myöskään kauhean hyvää mainetta.

  -Royal

  VastaaPoista
 10. En julkaisisi juttua, koska luultavasti pilaisin hänen uransa ja perhe-elämänsä. Omatuntoni kolkuttaisi, koska pilaisin toisen elämää kertomalla asioita julkisesti, jotka ei kuitenkaan ole muille ihmisille kuin halpaa hupia.

  -Aprikoosi

  VastaaPoista
 11. Luultavasti en julkaisisi juttua, sillä siitä tosiaan olisi enemmän haittaa kaikille kuin hyötyä. Kun ministeri kerran on hoitanut työnsä hyvin en haluaisi pilata sitä, enkä missään nimessä haluaisi, että hänen perheensä ja sukulaisensa saisivat tälläisestä asiasta lukea lehdestä. En havittelisi kunniaa ja rahaa laittamalla tälläistä juttua lehteen, mutta kertoisin ministerille, että tieden hänen puuhistaa ja kehottaisin häntä kertomaan siitä vaimolleen. Joko ministeri kertoisi itse tai minä, vaimon kuuluisi saada tietää tälläinen asia.

  VastaaPoista
 12. Poliitikkojen seksiskandaalit ja niillä märehtiminen on melkein ala-arvoisinta "viihdettä" mitä on. Bisneksen kannalta uutinen on varmasti jymymenestys, mutta jos poliitikolla on vaimo ja lapsia, niin uutisen julkaisu on erittäin mauton temppu (vaikka niin on aviorikoskin). Poliitikon lisäksi häpäistään viaton puoliso, ja lapset saavat takuuvarmasti kuulla vinoilua asiasta esimerkiksi koulussa. Niinkin arka aihe kuin hajonnut perhe tuodaan koko kansan viihteeksi.. Jos vastaavat "uutiset" jätettäisiin julkaisematta, niin julkisuudessa olisi vähemmän näitä Tukiaisen Johannia, joille koko Suomi nauraa.

  Neea W.

  VastaaPoista
 13. En julkaisisi, koska se on poliitikon oma asia mitä tekee ja kenen kanssa, kunhan tekee työnsä hyvin. Jokainen tekee joskus virheitä ja niiden avulla aikaansaatu keskustelu ja viihde on väärin ketä tahansa ihmistä kohtaan.

  -Emppu

  VastaaPoista
 14. En julkaisisi juttua, sillä seksi on henkilökohtainen asia eikä sitä saisi kukaan ilman hyvää syytä mennä urkkimaan. Jos julkaisisin jutun, minulla olisi myös jatkuvasti pelko kostosta, jota ministeri saattaisi suunnitella tuollaisen jutun myötä. Myös omatuntoni kokisi kovia jutun takia ja sen myötä tulleen ''pahan maineen'' takia.

  -Kalle M.

  VastaaPoista
 15. En julkaisisi juttua. Vaikka olisinkin päätoimittaja, ei tehtävänäni olisi tuhota muiden maineita, tai jopa perheitä. Poliitikolle työ on tärkeä ja näin ollen myös hänen maineensa. Poliitikon seksihölmöilyt eivät liity hänen työhönsä, eikä näin ollen ole tarpeellinen tieto julkaista.

  -vaniles1

  VastaaPoista
 16. En julkaisisi. Olisi häpeällistä kirjoittaa hyvin työnsä tehneen poliitikon moka joka pilaisi ministerin maineen, ja monet saattaisivat epäillä jutun aitoutta tämän takia, vaikka oma huippureportteri sinulle olisi oikean laidan paljastanut. Myös poliitikon perhe ja lähisuku joutuisivat tulilinjalle ja lehdellekin saattaisi tulla huono maine, vaikka lehti olisikin juorulehti. Kaikkea ei vain kuuluisi kirjoittaa ja jotkut asiat kuuluisi jättää yksityisiksi ja heidän omiksi murheikseen kertoako juttua kenellekään. En ottaisi omaksi tehtäväkseni puuttua muiden asioihin varsinkaan tässä tapauksessa ja omatuntonikin säilyisi puhtaana.

  Anonyymikko

  VastaaPoista
 17. Journalistina on hyvä kuitenkin pohtia miten jutun julkaisemisen seuraukset vaikuttaisivat omassakin elämässä. Toisaalta journalisti tekee vain työtään, ihmisiä kiinnostavat tällaiset "mehevät" juorut joistain ylempiarvoisista kuten nyt ministereistä. Itse kyllä julkaisisin kyseisen jutun, mutta en alkuperäisessä muodossaan.

  -Kekkkonen

  VastaaPoista
 18. En julkaisisi sillä siitä seuraisi enemmän pahaa kuin hyvää, ja kärsisin luultavasti huonosta omastatunnosta julkaisun jälkeen.

  -Aleksi N

  VastaaPoista